Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο είναι εξεταστικό κέντρο αναγνωρισμένων εξετάσεων στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά
100% επιτυχία των μαθητών στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής του Cambridge
Δυνατότητα καθημερινής ενημέρωσης για την ακριβή ώρα άφιξης του σχολικού λεωφορείου μέσω συστήματος GIS.
ypotrofia.jpg

Μια πρώτη γνωριμία

enisxytikh.png

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων

koinovoulio.jpg
unnamed.png  
f1.jpg
 
  Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας
  
2pic.jpg
 

Το Αριστοτέλειο στο CERN

CERN_logo.jpg

Κυρίαρχο το Αριστοτέλειο

  99.jpg
  Το Βόλλεϋ στους 8 στο
basket6.jpg
  Πρώτοι  στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και
Καλαθοσφαίρισης και Ποδοσφαίρου
podosfairoef.jpg
 
armabey.jpg
Τα σχολεία Εκτύπωση E-mail
Δομή

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο είναι ένας σύγχρονος πολυδύναμος και πολυεπίπεδος εκπαιδευτικός οργανισμός που περιλαμβάνει:

  • Παιδικό Σταθμό 
  • Νηπιαγωγείο 
  • Δημοτικό 
  • Γυμνάσιο
  • Λύκειο
Ιστορικό

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο ιδρύθηκε το 1980 και αποτελεί την εκπαιδευτική συνέχεια των «Εκπαιδευτηρίων Γκροζούδη» που ιδρύθηκαν το 1967 στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα λειτουργεί σε σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις στο Πανόραμα (Α΄θμια) και στην Πυλαία (Β΄θμια). Η επιλογή των συγκεκριμένων χώρων έγινε με γνώμονα τις σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες που απαιτούν σχολεία σε ιδανικό περιβάλλον που ευνοεί τη διαδικασία της μάθησης.

Η ανοδική του πορεία επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι κατάφερε να συνδυάσει: 

  • την απόλυτη επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις, προϊόν της σωστής κατάρτισης σε όλες τις βαθμίδες του
  • τη διάκριση σε πανελλήνιες και παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις
  •  την καταξίωση στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και της χώρας
  •  την ανάληψη πρωτοβουλιών πάνω σε κοινωνικά και εκπαιδευτικά θέματα.


Στόχοι & Φιλοσοφία

Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο είναι ένας πολυδύναμος εκπαιδευτικός οργανισμός που καλύπτει την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Φιλοδοξία των ανθρώπων του είναι η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας μέσω της Γνωστικής – Ηθικής – Κοινωνικής διεύρυνσης  του παιδιού.

Ειδικότερα:       

Γνωστικά: Εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες παιδαγωγικές μέθοδοι και αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία (διαδίκτυο, οπτικοακουστικά μέσα, τηλεκπαίδευση), Ζητούμενο είναι όχι η στείρα αποστήθιση αλλά η κριτική σκέψη. Με έναν ενιαίο εκπαιδευτικό σχεδιασμό από το δημοτικό μέχρι το λύκειο προετοιμάζεται το παιδί όχι μόνο για να επιτύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και για να επιτύχει στη ζωή. Το άριστα καταρτισμένο προσωπικό, η παροχή πρόσθετης ενισχυτικής διδασκαλίας, η απόκτηση παράλληλων αναγνωρισμένων πτυχίων (Ξένες Γλώσσες, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές) μέσα από το σχολείο χωρίς να επιβαρύνεται το πρόγραμμα του παιδιού συντελούν στο στόχο. Για όλα αυτά υπάρχει συνεχής ενημέρωση των γονέων τόσο σε μηνιαίες ενημερωτικές συναντήσεις όσο και με κατ’ ιδίαν ενημερώσεις. Το τρίπτυχο γονείς-μαθητές-καθηγητές είναι το θεμέλιο της επιτυχίας του σχολείου.

Ηθικά: Η παροχή υψηλών ηθικών αξιών, τα σωστά πρότυπα και η υιοθέτηση ιδανικών είναι αναγκαία για ένα παιδί που πρόκειται να ενταχθεί στην κοινωνία. Αξίες όπως ο εθελοντισμός, ο ανθρωπισμός και το ευ αγωνίζεσθαι γίνονται πράξη και συνείδηση στους μαθητές μέσω της βιωματικής μάθησης.

Κοινωνικά: Ιδιαίτερη μέριμνα δίνουμε στην ομαλή κοινωνικοποίηση του παιδιού μέσα από ένα πλήθος δράσεων σύμφωνες πάντα με την ηλικία του μαθητή. Δραστηριότητες εντός και εκτός του σχολείου, εκδηλώσεις, (MUN, Ημέρα Σταδιοδρομίας) συμμετοχή θεσμοί για την εκπ/κή κοινότητα σε δρώμενα της τοπικής κοινωνίας (πολιτιστικές εκδηλώσεις), η ανάληψη πρωτοβουλιών (αδελφοποίηση με σχολεία του εξωτερικού) καθώς και η διοργάνωση εκπ/κών εκδρομών σε εσωτερικό και εξωτερικό κοινωνικοποιούν ομαλά το μαθητή. Έτσι διαμορφώνεται ένας εν δυνάμει πολίτης που θα προσφέρει στην κοινωνία της χώρας, της Ευρώπης αλλά και του κόσμου και θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.

Image

 


Επικοινωνήστε μαζί μας:

 

Παιδικός Σταθμός - Δημοτικό: 2310311711 και 2310311811 e-mail: Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Γυμνάσιο - Λύκειο: 2310471711 e-mail: gymnasiο@aristotelio.edu.gr και Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Τώρα μας βρίσκετε και στα κοινωνικά δίκτυα:

Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook !

 

Ακολουθήστε μας και στο Twitter!

Μας βρίσκετε και στο Google+!

YouTube  Official Channel!

 Instagram Ακολουθήστε μας και στο Instagram! #aristotelio

Τελευταία ανανέωση ( 17.10.14 )