Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο είναι εξεταστικό κέντρο αναγνωρισμένων εξετάσεων στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά
100% επιτυχία των μαθητών στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων πληροφορικής του Cambridge
Δυνατότητα καθημερινής ενημέρωσης για την ακριβή ώρα άφιξης του σχολικού λεωφορείου μέσω συστήματος GIS.
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές Εκτύπωση E-mail

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της εποχής, το Αριστοτέλειο Κολλέγιο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σωστή εκμάθηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών από την τάξη των προνηπίων.Σ ύμφωνα με τη φιλοσοφία αυτή, το Αριστοτέλειο Κολλέγιο ως πρωτοπόρο έχει εντάξει την διδασκαλία της πληροφορικής στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Η ολοκληρωμένη προσέγγιση αρχίζει με τα προνήπια όπου οι μικροί μας μαθητές εξοικειώνονται με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, μαθαίνουν να ζωγραφίζουν σε αυτό και αναπτύσσουν τις δυνατότητές τους χρησιμοποιώντας κατάλληλα εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα νήπια με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών, παράλληλα με τη ζωγραφική και τα εκπαιδευτικά προγράμματα, αρχίζουν τις ασκήσεις γραφής, ανάγνωσης και αριθμητικής. Έτσι η πληροφορική δρα συμπληρωματικά στο ρόλο των νηπιαγωγών για την ομαλή εισαγωγή των παιδιών στην α΄ δημοτικού. Στις τάξεις του Δημοτικού οι μαθητές ενθαρρύνονται, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, να αποκτούν στοιχειώδεις δεξιότητες χειρισμού λογισμικού γενικής χρήσης (Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint), να πλοηγούνται στο Διαδίκτυο με ασφάλεια και να το χρησιμοποιούν ως εργαλείο για τις εργασίες τους στα μαθήματα.  Στην έκτη τάξη διδάσκονται επιπλέον τη δημιουργία blog και Ιστοσελίδων

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Αριστοτέλειο Κολέγιο διεξήγαγε τις εξετάσεις πληροφορικής University of Cambridge. Το τμήμα διεθνών εξετάσεων του πανεπιστημίου του Cambridge είναι τμήμα του ομώνυμου διεθνούς φήμης και αναγνώρισης Πανεπιστημίου.
Τα πιστοποιητικά που απονέμει αναγνωρίζονται από Υπουργεία Παιδείας, Πανεπιστήμια, Δημόσιους και Ιδιωτικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

 

computer01.jpg

 

Τα πιστοποιητικά του Cambridge αποτελούν ιδιαίτερα εφόδια για μια καταξιωμένη επαγγελματική σταδιοδρομία.
Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν μεγάλη (πάνω από 100 μαθητές) και πιστοποιήθηκαν στα διάφορα επίπεδα του International Diploma in IT Skills Foundation for Young Learners. Το International Diploma in IT Skills Foundation for Young Learners απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 με 12ετών,
και αποτελεί τη  εισαγωγή τους στον κόσμο της τεχνολογίας και επικοινωνίας με την χρήση του Η/Υ. Στόχος της πιστοποίησης είναι  η ανάπτυξη  των μαθησιακών δεξιοτήτων των παιδιών  με δημιουργικό τρόπο που ψυχαγωγεί και εξοικειώνει τον μικρό μαθητή στην χρήση του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Το International Diploma in IT Skills Foundation for Young Learners με την ολοκλήρωση του, καθιστά τον μαθητή ικανό να ανταπεξέλθει σε προγράμματα βασικού επιπέδου ενηλίκων και συνεχίσει σε επίπεδο Proficiency με τη είσοδο του στο γυμνάσιο.

 

computer02.jpg

 

Το σχολείο μας, λειτουργώντας  σαν εξεταστικό κέντρο οργάνωσε τις εξετάσεις στις 9 και 13 Απριλίου 2011 με μεγάλη επιτυχία τόσο στα ποσοστά επιτυχίας όσο και στα αποτελέσματα βαθμολογίας (100%). Συμμετείχαν μαθητές της Γ’, Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους τους μαθητές που τόλμησαν σε αυτή την ηλικία να δοκιμαστούν σε εξετάσεις πληροφορικής ανώτερου επιπέδου και τα κατάφεραν. 

vellum2.jpg

    Το σχολικό έτος  2009-2010 απέκτησαν πτυχία πληροφορικής του πανεπιστημίου του Cambridge 70 περίπου μαθητές του δημοτικού παίρνοντας μέρος σε εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου και το ποσοστό επιτυχίας ήταν 100% Την τρέχουσα σχολική χρονιά (2010 - 2011), ήδη έχουν πιστοποιηθεί επιτυχώς 100 μαθητές του δημοτικού! 

Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο οι μαθητές χρησιμοποιούν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθημερινά, προετοιμάζονται για τα πτυχία πιστοποίησης Πληροφορικής του Cambridge και καταφέρνουν να διακρίνονται μέσα από συμμετοχές σε μία πληθώρα διαγωνισμών (ΛΥΣΙΑΣ, Safer Internet, Οικολογική Αυτοκίνηση, Data protection, Ξεblogαρε κλπ). Η πιστοποίηση μέσω εξετάσεων αναγνωρισμένων από το Δημόσιο πραγματοποιείται για κάθε τάξη του Γυμνασίου, ενώ η προετοιμασία των μαθητών λαμβάνει χώρα την ώρα του μαθήματος της Πληροφορικής, καθώς και στα club Πληροφορικής. Το Αριστοτέλειο Κολλέγιο αποτελεί εξεταστικό κέντρο και έτσι οι μαθητές μας δίνουν τις εξετάσεις τους σε χώρο οικείο προς αυτούς.  

Το σχολικό έτος  2009-2010 απέκτησαν  του πανεπιστημίου του Cambridge περισσότεροι από 100 μαθητές του γυμνασίου παίρνοντας μέρος σε εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου-Λυκείου και το ποσοστό επιτυχίας ήταν 100%. Την τρέχουσα σχολική χρονιά (2010 - 2011), ήδη έχουν πιστοποιηθεί επιτυχώς 300 μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου! 

Ιδιαίτερα το Λύκειο στις ώρες της Πληροφορικής διδάσκεται τη βασική αλγοριθμική σκέψη και την εφαρμόζει σε εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας  προγραμματιστικό περιβάλλον. Προγράμματα προσομοίωσης χρησιμοποιούνται και σε υπόλοιπα μαθήματα όπως Φυσική, Χημεία κλπ.

Παράλληλα με τις ώρες διδασκαλίας της πληροφορικής που είναι ενταγμένες στο ωρολόγιο πρόγραμμα, οι μαθητές στις ώρες των clubs μπορούν να επιλέξουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπου επιπρόσθετα διδάσκονται γλώσσες προγραμματισμού.

 

 

 


 

 

ACSTAC 2014 - βραβείο πιο τεκμηριωμένης εργασίας

6ο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής (2014)

Πτυχία Πληροφορικής Γυμνασίου - Λυκείου 2012 - 2013

5ο Μαθητικό Προ-Συνέδριο Πληροφορικής

ACSTAC 2013 Βραβείο για την πιο ενδιαφέρουσα εργασία στην Πληροφορική

Επίσκεψη στον Κόμβο GRID του ΑΠΘ

4ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Επίσκεψη στην έκθεση ΒΕΤΤ Εκπαιδευτικής Πληροφορικής Τεχνολογίας στο Λονδίνο

Πτυχία Πληροφορικής 2010 - 2011

Πτυχία Πληροφορικής 2009-2010

Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας (2η χρονιά)

2ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

1o Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Πτυχία Πιστοποίησης Πληροφορικής 2008 - 2009

Εκπαιδευτική Ρομποτική (1η θέση)

Δίκτυο Σχολικής Καινοτομίας

Data Protection Day - Online Privacy (πρώτη 10αδα της Ευρώπης) Προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Safer Internet 2008 (πρώτη 10αδα)

 


 

 


Τελευταία ανανέωση ( 25.06.14 )